News

Recentelijk bezoek aan de wijngaarden waarmee en waarin we werken in februari 2015.

Gepost op: 09.05.2014 - 11:49 AM

Bij mijn aankomst in Magione stond Danilo reeds te popelen: "we mogen geen tijd verliezen, ik ga je mijn nieuw project voorstellen, neem je laarzen zodat we kunnen vertrekken". Het was een prachtige zondagnamiddag nabij Perugia. We zouden vandaag de Cordone speronata , een geleidingssysteem van de wijnstok vnl.toegepast in het centrum en noorden van Italië, snoeien en renoveren.

 

Voor de snoei                 Na de snoei en renovatie

 

De wijngaard, in reconversie, omvat 10 ha Sangiovese, Merlot, Cabernet, die wordt vervangen, Sagrantino, Malvasia, Grechetto en Trebiano.

Recentelijk ontmoete Danilo, Angelino Maule, gekend omwille van de cuvées: Sassaia en Pico, en stichter van Villa Favorita. 

De ontmoeting resulteert in de overstap van Vini Veri naar Villa Favorita.

De visie over natuurwijn krijgt een meer dynamisch karakter: in eerste instantie wordt er meer aandacht besteed aan de samenstelling van de grond.

Er wordt geen mechanische grond bewerking gedaan alleen nog gemulcht, de bovenste humuslaag moet worden beschermd en de aanmaak bevorderd, dit gebeurt vnl. met vee in de wijngaard.

In de Ceppiaolo wijngaard lopen er nu kippen, er is Paulo het zwijn en binnekort zullen er schapen en een koe voor de bemesting zorgen.Regelmatig worden er grondstalen genomen om de evolutie en dikte van de humus lagen te evalueren.

 De nieuwe bewoners van de Piccolo Podere del Ceppaiolo

 

 

Bij het afscheid  in Collecapretta, vertrouwde Vitorio mij het volgende toe: " Marc, we hebben Le cese 2013 pas gebotteld, de wijn is nu vrij, net zoals een wagen rijdt op een autoweg zonder markeringen en zonder risico op ongelukken."  Ik heb hem beloofd vanuit die filosofie zijn werk verder te zetten en dit te delen met de vrienden van Surlie.

 

Plaats reactie

Dit e-mail adres is onjuist!
Verplichte velden*