I VINI DI GIOVANNI, il pastore che fà il vino

KOM DE ZUIVERE WIJNEN VAN IL PASTORE PROEVEN IN SURLIE VANAF 28 MAART

  

Beste wijnvrienden,

Vanaf woensdag 28 maart, kan je in Surlie de wijnen proeven van “il pastore”, de schapenhoeder.

Giovanni verliet samen met zij familie en een kudde schapen het centrum van Sardinië en vestigde zich in een gelijkaardig landschap in het midden van Umbrië nabij Pianello.

 

Er werd een wijngaard aangeplant met voornamelijk lokale Vernacchia, Sangiovese en Vermentino die werden verscheept vanuit Sardinië. Aanvankelijk werd er slechts wijn gemaakt voor eigen consumptie maar via contacten met Vinatur besloot Giovanni om op grotere schaal wijn te produceren.

De wijnen smaken zeer zuiver, er worden 4 cuvées geproduceerd:

  • Il “CHIARETTO”: op basis van Vernacchia gemaakt op inox, licht robijn van kleur, fruitige neus en in de mond fruitig mineraal, sappig, verfijnd en soepel. Een zeer zuivere wijn: €15.80/fles.
  • Il “ROZZO”: op basis van Sangiovese, gemaakt op inox diep rood, fruitig, kruidige neus met aardse tonen, in de mond mooie zuren, rood fruit, droog,kruidig en mineraal: €15.80/fles.
  • Il “VERMENTUZZO”: op basis van Vermentino, gemaakt op inox, een ware openbaring, waarbij vooral de zuiverheid opvalt. Strogeel-oranje kleur met een neus van lavas en venkel, geconfijt fruit vnl. abrikoos en een zweem van natuurlijkheid zoals we die graag hebben. Een soepele wijn in de mond, uitbundig fruitig, vegetaal en kruidig, zeer zuiver, aards, mineraal voor de echte liefhebber van artisanale wijnen: €16.90/fles.
  • Il “CILIEGIOZZO”: frizzante op basis van Ciliegiolo. Deze is beschikbaar in juni.

Je kan deze nieuwe wijnen komen ontdekken in de wijnbar vanaf 28/3, eventueel

  • Samen met de schapenkaas van het domein: €9
  • Met een bordje charcuterie: €9
  • Of met een passende huisbereide pasta op basis van PASTOORSHOED: €12.

Heel graag tot in SURLIE,

Marc